Det skal du bruge:
Glutenfri sandwichbrød:
500 gr. Ulstrupholm glutenfri sandwichblanding (find den her)
310 gr. vand (lunken)
20 gr. gær
30 gr. olie
Ovn: 250 grader, varmluft – skru ned til 200 grader når brødet sættes ind
Hævetid: 45 minutter
Bagetid: 12 minutter
Introduktion
Vores glutenfri sandwichblanding er nem at lave, smager dejligt og har en virkelig lækker konsistent. Og så er de altså fra pose til færdigbagt på en god time.
Det færdigbagte brød er også super godt at fryse ned, og varme igen på risteren. Her er det faktisk næsten som nybagt igen.
Så slipper du får kedelige tørre brød, som du ikke får spist.
Fremgangsmåde:
1. Stil en skål på vægten, og kom 310 gr. lille-fingervarm vand deri. (har du ingen vægt hælder du bare 310 ml. deri)
2. Kom gæren i og rør rund til det er opløst. Tilføj eventuelt en teskefuld salt også.
3. Kom de 30 gr. olie i.
4. Herefter hælder du lidt efter lidt melblandingen i – Vores erfaring er, at bollerne bliver mest luftige af at ælte dejen i hånden, og ikke på røremaskine.
5. Når dejen er godt æltet sammen til en ensartet masse, former du brødene som ønsket. Brug eventuelt to sker dyppet i vand, da dejen klistrer i smule.
6. Herefter lader du dejen hæve i ca. 45 minutter.
7. Pensl brødene med æg eller vand og drys eventuelt med kerner.
8. Bag brødene i den forvarmede ovn i ca. 12 minutter. (husk at skru ovnen ned til 200 grader når brødene sættes ind)
9. Herefter har du lækre nybagte boller.
Velbekomme.